Op 27 oktober kwam het langverwachte Super Mario Odyssey uit op de Nintendo Switch. Een moment waar veel gamers al jaren naar uitkeken. Na enkele tussentijdse platform avonturen op de Wii U en 3DS was het weer tijd voor een écht nieuw 3D open wereld avontuur. Met de toevoeging van Cappy de hoed wordt het mogelijk om veel figuren uit de game over te nemen wat de gameplay veel uitdagender en diverser maakt. Met de grafische mogelijkheden van de Nintendo Switch ziet Super Mario Odyssey er zeer mooi uit en spat de dynamiek van het scherm af in de verschillende werelden die Mario dient te doorlopen.

Deze game ervaring is de kritische pers ook opgevallen en uit de reviews blijkt dat Super Mario Odyssey als een van de beste games ooit is beoordeeld. Daarmee staat het tussen all-time klassiekers als The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Super Mario Galaxy en Super Mario 64.

Goed nieuws voor Nintendo is dat deze positieve reviews zich ook terug vertalen in verkopen. Nintendo heeft namelijk weten dat het spel in 3 dagen tijd maar liefst 2 miljoen keer is verkocht. Een nieuw verkooprecord waarmee het zelfs het zeer populaire The Legend of Zelda: Breath of the Wild achter zich laat. Zelf heb ik de game uiteraard ook vanaf de dag van release en ik kan niets anders zeggen dan dat het een instant klassieker is die zijn geld dubbel en dwars waard is.

Benieuwd naar Super Mario Odyssey? Bekijk hieronder de officiële trailer met gameplay beelden.