Sinds 2009 houd Minecraft hele volksstammen in zijn greep en bouwen miljoenen mensen over de hele wereld als ware Bob de Bouwers dagelijks erop los in een van de vele Minecraft games die er op de diverse platforms uit zijn gekomen.

Wanneer we vragen naar Dragon Quest zal er ongetwijfeld minder herkenbaar gereageerd worden. Ondanks dat Dragon Quest met inmiddels 12 delen zeker geen onbekende is, is de bekendheid met name te merken onder liefhebbers van (Japanse) RPG games. Uitgever Square Enix is een van de meest gewaardeerde gamestudio’s op het gebied van RPG’s en al sinds eind jaren ’80 verantwoordelijk voor enkele van de beste RPG’s ooit gemaakt.

In deze gematigde bekendheid kan wel eens verandering gaan komen met de release van Dragon Quest Builders 2 voor de Nintendo Switch en PS4. Deel 1 in de Dragon Quest serie werd eerder al zeer goed ontvangen vanwege zijn inventieve en uitdagende combinatie van sandbox game met RPG elementen.

Nu is het dus tijd voor deel 2 in deze serie en voor het eerst zal de Dragon Quest serie zijn weg weten te vinden naar de Nintendo Switch. Wij zijn zeker benieuwd en verwachten wederom een top RPG voor de Nintendo Switch

Hieronder alvast de eerste beelden van de game: