Recent heeft Nintendo een nieuwe firmware voor de Nintendo Switch gelanceerd. In de nieuwste 4.0.0 firmware zijn een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd die voorheen nog niet beschikbaar waren. De belangrijkste toevoeging is dat het vanaf nu mogelijk is om gameplay video’s op te nemen en deze eenvoudig te delen via social media kanalen als Facebook en Twitter.

De 4.0.0 firmware voor de Nintendo Switch

Het opnemen van gameplay video’s is een welkome toevoeging naast de standaard optie om foto’s te nemen tijdens het spelen. Waar voor een foto de screencapture knop eenmaal ingedrukt diende te worden, kunnen video’s worden opgenomen door de screencapture knop iets langer ingedrukt te houden. Met deze optie kan de laatste 30 seconden van een speelsessie opgeslagen worden. Ideaal dus wanneer je een spannend stuk in je game doorspeelt en dit wilt delen met vrienden en/of volgers.

Alle opgeslagen gameplay beelden zijn snel terug te vinden in het Switch album en vanaf hier te delen op social media. Wel is het belangrijk te weten dat er op dit moment nog slechts 4 games zijn die deze functie ondersteunen en dit zijn logischerwijs de eigen games van Nintendo. Hierbij gaat het dus om The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, ARMS en Splatoon 2. In onderstaande video van Nintendo is precies te zien hoe de nieuwe functie precies werkt

 

Andere functies van de nieuwste firmware

Naast de gameplay capture functie zijn er nog een aantal andere functies toegevoegd waar onderstaande de belangrijkste van zijn:

Gebruikersprofielen en savegames

Het is in de nieuwe firmware mogelijk om gebruikersprofielen en savegames over te hevelen naar andere apparaten. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe Switch koopt of een van de gebruikers een eigen Switch krijgt en zijn profiel over wilt zetten naar de nieuwe console. Wel is het hierbij belangrijk te weten dat zowel profiel als savegames enkel op de nieuwe Nintendo Switch blijven staan en op de oorspronkelijke console komen te vervallen. Dit zorgt ervoor dat je niet met hetzelfde profiel of savegame op meerdere consoles kan spelen.

User icons

Als extraatje komt de nieuwe firmware met een aantal nieuwe gebruikersicoontjes van zowel The Legend of Zelda: Breath of the Wild als Super Mario Odyssey zodat gebruikers weer een aantal nieuwe aanpasopties hebben.

Naar ons idee dus een interessante nieuwe firmware versie met tal van bruikbare nieuwe opties!