Vraag gamers naar hun favoriete controller en je zal regelmatig te horen krijgen dat de Nintendo Gamecube controller als all time favorite wordt genoemd. Door zijn perfecte ligging in de hand, dubbele analoge controller, aparte d-pad, voldoende knoppen op de juiste plek én grote schouderknoppen staat de Nintendo Gamecube controller bekend als een van de beste controllers ooit gemaakt.

Niet vreemd dat Nintendo de Gamecube controllers ook geschikt heeft gemaakt voor de Nintendo Wii U. In een aparte Super Smash Bros Wii U bundle werd een adapter meegeleverd die aangesloten werd op de USB poort van de Wii U. Op de adapter was het mogelijk om tot vier Gamecube controllers aan te sluiten waarmee het mogelijk was om Super Smash Bros te spelen met de oude vertrouwde Gamecube controllers.

Oplettende gamers hebben opgemerkt dat het mogelijk is om deze Wii U adapter ook te gebruiken met de nieuwste 4.0.0 firmware voor de Nintendo Switch. Met de adapter op de USB poort van de Nintendo Switch worden alle aangesloten Gamecube adapters als losse USB controllers herkend en zo wordt het mogelijk om alle games met Gamecube controllers te spelen!

Wel is het zo dat de Gamecube controller niet zoveel knoppen heeft als de Nintendo Switch Joy-Con, dus houd er rekening mee dat niet alle spelfuncties mogelijk zijn. In onderstaande video zie je hoe de Gamecube controllers met de Nintendo Switch werken: