Een Nintendo Switch kopen? Hier vind je alle informatie!

Game liefhebbers keken voor de definitieve release op 3 maart 2017 vol verwachting uit naar de komst van de Nintendo Switch. Enkele maanden eerder gaf het het Japanse bedrijf Nintendo een persconferentie waarin de games, releasedatum en prijs van deze console bekend gemaakt werden en veel gamers vroegen zich vanaf dat moment af: “Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Switch?”

Nintendo Switch

Met de Switch bracht Nintendo begin maart een unieke console op de markt. In feite is de Nintendo Switch namelijk een combinatie tussen een tablet en console en combineert het the best of both worlds in één enkel apparaat. Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk in je hand houden om er allerlei fantastische Nintendo games op te spelen.

Om de spellen op de televisie te spelen maak je gebruik van een docking station genaamd het ‘Nintendo Switch Dock’. Dit is het hoofdapparaat waarmee je de games via HDMI kabel op je televisie kunt spelen en waarmee je tegelijkertijd het apparaat oplaad voor de momenten dat je in de handheld modus wilt spelen. Je kunt de Switch dus ook gebruiken als een gewone spelcomputer. Daarvoor dient het aangesloten te worden op de televisie.

Neem de tablet overal mee naar toe

Het meest unieke van de console is dat de Nintendo Switch ook als tablet is te gebruiken. Dit is ideaal wanneer je de console ergens mee naar toe wilt nemen om overal waar je maar wilt te kunnen spelen. De controllers van de console, ook wel bekend als ‘Joy Con’, spelen daarbij natuurlijk de belangrijkste rol. De twee losse Nintendo Switch controllers worden ‘Joy Con L’ en ‘Joy Con R’ genoemd. Je dient ze uit elkaar te halen en aan de zijkanten van het scherm te plaatsen om mobiel te kunnen spelen. Vervolgens heb je een tablet die je gemakkelijk met beide handen kunt besturen. Het is dus niet absoluut noodzakelijk om de Nintendo Switch op de televisie aan te sluiten.

Torenhoge verwachtingen

Nintendo heeft de afgelopen decennia een aantal zeer populaire spelcomputers op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Super Nintendo, Nintendo 64, Gamecube, Wii (U) en natuurlijk de handhelds vanaf de Game Boy tot de nieuwste Nintendo 3DS XL. Wellicht heb je er zelf in het verleden ook plezier aan beleeft. De verwachtingen voor de Nintendo Switch waren dan ook torenhoog.

Wanneer we kijken naar de verkoopaantallen kunnen we zeggen dat Nintendo de torenhoge verwachtingen volledig waar heeft gemaakt. In het eerste kwartaal van 2017 zijn er maar liefst 4,7 miljoen exemplaren van de spelcomputer verscheept wat het meteen een van de meest populaire consoles ooit maakt. Om de stijgende vraag aan te kunnen heeft Nintendo onlangs besloten de productie flink te verhogen om het doel van 20 miljoen verkochte exemplaren aan het eind van 2018 waar te kunnen maken.

Graphics van de Switch

De Nintendo Switch wordt gezien als een prima spelcomputer met uitstekende graphics en een lange batterijduur van 2 á 6 uur. De batterijduur is afhankelijk van de grafische rekenkracht die nodig is. Dit betekent dat simpele spellen zonder problemen 5 uur gespeeld kunnen worden maar zwaardere games als The Legend of Zelda: Breath of the Wild minder lang gespeeld kunnen worden.

Het is belangrijk dat je als speler niet moet verwachten dat het wat betreft grafische kracht de directe concurrenten als PS4 of Xbox One overtreft. Dit komt omdat Nintendo niet als doel heeft om grafisch sterker te zijn dan de populaire Xbox One of PS4. Het bedrijf wil simpelweg een goede spelcomputer bieden waar spelers zich urenlang mee kunnen vermaken en gameplay is hierbij belangrijker dan graphics. Uiteraard voldoen de graphics wel aan alle eisen die in 2017 aan spelcomputers gesteld worden en zien de meest recente games er adembenemend uit op de Nintendo Switch.

Traditioneel en modern tegelijk

De Nintendo Switch is een bijzondere console omdat het traditioneel en modern met elkaar combineert. Aan de ene kant functioneert het als een traditionele spelcomputer om thuis prima een middag of avond zoet mee te zijn. Aan de andere kant is het een tablet waarmee je op elke plek ter wereld kunt spelen. De portable variant is gemakkelijk overal mee naar toe nemen en met de batterijduur van enkele uren weet je zeker dat je uren vooruit kan. Waarschijnlijk hoef je niet eens dicht in de buurt van de console te zijn. Verveling tijdens een lange autorit of vliegreis is dankzij de Nintendo Switch gelukkig voorgoed verleden tijd.