De beste Nintendo Switch Games

Tijdens een officiële persconferentie op 13 januari 2017 werden door Nintendo de specificaties, prijs, mogelijkheden en enkele Nintendo Switch games bekend gemaakt. In het bijzonder keken mensen tijdens de officiële persconferentie uit naar de games die tijdens de release op de Nintendo Switch uit zouden komen.

Aangezien een lijst met externe ontwikkelaars vooraf bekend was, waren er diverse geruchten voor bepaalde spellen. Nintendo maakte tijdens de persconferentie helaas geen volledige lijst met games bekend en zodoende moest er voor meer nieuws over de games gewacht worden tot maart 2017 wanneer de Nintendo Switch officieel gelanceerd werd.

Wat zijn de beste Nintendo Switch spellen?

Omdat de Nintendo Switch nog maar vrij kort op de markt is en het aanbod daardoor vrij beperkt, is het moeilijk om absolute topgames voor de Nintendo Switch te benoemen. De topgames die recent zijn uitgekomen zijn natuurlijk The Legend of Zelda – Breath of the Wild, Mario Kart 8 en Splatoon 2.

Maar daarnaast staan er komende maanden een groot aantal potentiële top spellen voor de Nintendo Switch op de planning. Het is dus de vraag wat we komende tijd allemaal nog voor moois gaan krijgen voor de Nintendo Switch!

De volgende Nintendo Switch games staan in ieder geval op onze pre order list:

 • Super Mario Odyssey
 • Xenoblade Chronicles 2
 • Een nieuwe Yoshi game
 • Stardew Valley
 • Metroid Prime 4
 • Pokken Tournament DX
 • Sonic Mania

We zullen bovenstaande lijst dus regelmatig blijven updaten om te kijken wat de beste Nintendo Switch spellen zijn!

In onderstaand overzicht vind je de lijst met de meest bekende en best beoordeelde Nintendo Switch spellen die direct zijn te bestellen. We hebben de spellen op chronologische volgorde onder elkaar gezet en hebben de meest betrouwbare en goedkope aanbieders geselecteerd zodat je binnen enkele klikken de beste games bestelt voor de beste prijs!


The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Legend of Zelda Breath of The Wild boxDat dit nieuwe deel van The Legend of Zelda goed zou worden, daar was niemand bang voor. Maar wat Nintendo met deze game weg heeft gezet durfden veel game fanaten niet te dromen. The Legend of Zelda: Breath of the Wild wordt enkele maanden na release nog altijd gezien als een van de beste games ooit gemaakt en heeft enkel positieve reviews gekregen.

Voor het eerst is het koninkrijk Hyrule een immens grote open wereld en kun je op iedere rots klimmen, in iedere sloot zwemmen of op ieder paard rijden dat je ziet lopen. Uiteraard hebben we de game zelf ook en zijn we na meer dan 200 uur speeltijd nog altijd lang niet uitgekeken op Hyrule en alles wat zich in het koninkrijk bevindt.

Deze game is dan ook een absolute must have wanneer je een Nintendo Switch hebt of wilt kopen!

Mario Kart 8 Deluxe

mario kart 8 deluxe boxMario Kart 8 Deluxe is in feite een heruitgave van de originele Mario Kart 8 voor de Wii U en wordt gezien als de ultieme Mario Kart voor welke console dan ook. Het grote verschil met de eerdere versie is dat je nu met maar liefst 8 vrienden in de local multiplayer tegen elkaar kan racen in deze knotsgekke kart racer.

Qua banen zijn er veel overeenkomsten met de originele Mario Kart 8 maar alles ziet er net wat gelikter uit en loopt net wat smoothier dan het origineel voor de Wii U. Verder zitten alle DLC banen uit Mario Kart 8 standaard in Mario Kart 8 en heb je daarmee de keuze uit maar liefst 48 knotsgekke tracks! Ook zijn er enkele nieuwe personages toegevoegd waarmee er altijd wel een character bij zit die helemaal bij jou past.

Een van de leukste nieuwe toevoegingen is de aloude battle mode die in Mario Kart 8 in zijn oorspronkelijke vorm ontbrak. In Mario Kart 8 Deluxe zit er weer een oude vertrouwde battle mode in het spel die je ongetwijfeld avonden plezier gaat beleven met jouw vrienden!

Naast The Legend of Zelda: Breath of the Wild naar ons idee ook een absolute aanrader!

Bestel Mario Kart 8 Deluxe eenvoudig op Bol.com

Super Mario Odyssey

Op 27 oktober 2017 komt het nieuwste deel van Super Mario uit genaamd Super Mario Odyssey en ook het nieuwste deel belooft weer een gigantisch succes te worden. Net als Super Mario 64 voor de Nintendo 64 en Super Mario Sunshine voor de Nintendo Gamecube zal het nieuwste deel wederom een zogenaamde open wereld game zijn waarin je als Mario complete bewegingsvrijheid hebt.

Dit belooft weer een enorm avontuur waar werkelijk alle plekjes van Mushroom Kingdom uitgeplozen kunnen worden voor geheime bonus levels, verstopte sterren of nieuwe werelden. Maak je borst maar nat om dit spel compleet uit te spelen want dit zal met alle geheimen en mogelijkheden weer tientallen tot honderden uren gaan kosten.

Wij hebben hem in ieder geval al gepreordered en wil jij ook verzekerd zijn van Super Mario Odyssey op de dag van release? Dan is het slim om hem vandaag nog via onderstaande link te reserveren.

Reserveer Super Mario Odyssey eenvoudig op Bol.com

Splatoon 2

splatoon 2 coverEen van de meest recente games voor de Nintendo Switch is Splatoon 2. Deel twee is de opvolger van Splatoon, een van klassiekers voor de Wii U. Op 21 juli 2017 is Splatoon 2 gereleased en ook deze game is weer minstens zo goed als zijn voorganger.

In Splatoon 2 speel je net als in het origineel als zogenaamde Inkling. Dit zijn fictieve wezens in de vorm van zowel mens als inktvis die de beschikking hebben over inktschietende wapens. Het is de bedoeling om in korte local multiplayer sessies met bijvoorbeeld vrienden, online of tegen de computer de verschillende levels zoveel mogelijk met inkt te besmeuren en zo je territorium uit te zetten.

Dit zorgt natuurlijk voor hilarische taferelen omdat het een grote kliederboel wordt. Splatoon 2 is een shooter van Nintendo en door de vrolijke kleuren en leuke gameplay geschikt voor jong en oud!

Bestel Splatoon 2 eenvoudig op Bol.com

Welke Nintendo Switch games kunnen we komende tijd verwachten?

Inmiddels is er al veel meer bekend over de spellen die voor de Nintendo Switch uitkomen en zijn er inmiddels al diverse Nintendo Switch games uitgebracht. De meest recente lijst met spellen die dit jaar uit zijn gekomen en die nog uit moeten komen is als volgt:

Verder is het zo dat er maandelijks nieuwe kleinere (indie) games in de Nintendo eShop worden uitgebracht die vaak voor kleine bedragen digitaal aangekocht kunnen worden. Vaak zijn dit opvallend originele en goede games dus het aanbod Nintendo Switch games wordt in feite constant aangevuld met goede en betaalbare Nintendo Switch spellen. Wanneer we kijken naar enkele top (indie) Switch games die onlangs in de eShop beschikbaar zijn geworden zijn onze absolute favorieten:

 • Shovel Knight: Treasure Trove
 • Snake Pass
 • The Binding of Isaac: Afterbirth+
 • Graceful Explosion Machine
 • Tumbleseed
 • Thumper

Vaak onderscheiden de games zich op het gebied van originaliteit en gameplay en heb je voor enkele euro’s uren spelplezier met onverwachte topgames voor de Nintendo Switch.