Nintendo Switch Charging Grip

Iedereen met een Nintendo Switch Joy-Con controller weet hoe het is om midden in een speelsessie met een lege Joy-Con te zitten. Dit omdat de Nintendo Joy-Con controller standaard niet over een oplaadfunctionaliteit beschikt en daarom tijdens het spelen niet opgeladen kan worden. Vroeg of laat zorgt dit er dus voor dat je controller zonder stroom komt te zitten wanneer je hem tussentijds niet oplaadt.

Om dit probleem te ondervangen heeft Nintendo de Nintendo Switch Charging Grip ontworpen. Een Joy-Con houder met ingebouwde oplaadmogelijkheid zodat je nooit meer zonder stroom komt te zitten tijdens het gamen op de Nintendo Switch.

Alles over de Nintendo Switch Charging Grip lees je op deze pagina.

Wat vinden wij van de Nintendo Switch Charging Grip?

Naar ons idee is er niets irritanter dan een lege controller midden in een intensieve speelsessie. Want wie zit er te wachten op een niet werkende controller midden in een boss fight in Zelda, een race om het kampioenschap in Mario Kart 8 of de laatste seconden van een wedstrijd in Splatoon 2?

Wat dat betreft is de Nintendo Switch Charging Grip dus een ideale uitvinding. Wat wij alleen niet begrijpen is dat de standaard Joy-Con houders niet over een oplaadmogelijkheid beschikken zoals de controllers van directe concurrent Playstation 4 of Xbox One. Bij de Nintendo moet je hier een aparte grip voor aanschaffen die weer €34,95 extra kost. Een hoge prijs voor ongestoord en ongelimiteerd gamen.

Ergonomie en werking van de Switch Charging Grip

De Switch Charging grip is in feite identiek aan de standaard Joy-Con houders dus zijn we hier net zo over te spreken: de ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van de controllers is goed en de houder ligt goed in de hand en werkt probleemloos. De Joy-Con’s kunnen er probleemloos in worden geklikt en ook nu zitten de knoppen en sticks op dezelfde logische plaatsen en is alles makkelijk te bereiken.

Wel moeten mensen met grote handen wederom rekening houden dat ze op termijn wat verkrampte handen kunnen krijgen doordat de houder wat klein is voor mensen met grote handen en de knoppen voor hen wat dicht op elkaar kunnen zitten.

Qua functionaliteit werkt de Charging Grip probleemloos. De Joy-Con’s kunnen er eenvoudig in geklikt worden en de verbinding met de Switch werkt goed en zonder vertraging of storingen. Wat dat betreft heeft Nintendo de kwaliteit dus vast weten te houden.

Nadelen van de Charging Grip

Het enige maar meteen het grootste nadeel is de grootte van de grip. Wanneer je grote handen hebt kan het zijn dat je na verloop van tijd last krijgt van wat kramp in de vingers omdat de knoppen en sticks vrij dicht op elkaar zitten.

Net als bij de standaard Joy-Con houder drukten we regelmatig per ongeluk op een verkeerde knop wat resulteerde in een compleet tegenovergestelde actie en daardoor een verloren race of battle 🙂 .

Een ander nadeel van de Charging Grip is zoals gezegd de prijs van €34,99… Naar ons idee  wel érg duur om je controller op te kunnen laden en vandaag de dag had een Joy-Con houder met oplaadfunctionaliteit eigenlijk wel standaard bijgeleverd mogen worden wanneer je kijkt naar de nieuwprijs van een Nintendo Switch.

Kies je wel of niet voor de Charging Grip?

De vraag blijft natuurlijk of je wel of niet voor een Nintendo Switch Charging Grip zou moeten gaan. Naar ons idee is dit afhankelijk van de volgende situaties:

  • Heb je enkel de standaard Nintendo Joy-Con Controller en ben je sowieso van plan een tweede controller te kopen? Dan zouden wij gaan voor de Nintendo Switch Pro Controller en de bijgeleverde Joy-Con gebruiken als tweede controller. De Pro controller ligt ook bij mensen met grotere handen zeer goed in de hand en is tijdens het spelen op te laden. De standaard Joy-Con kan dan als controller voor player 2 bij local multiplayer gebruikt worden.
  • Speel je nooit met een vriend of vriendin en heb je voldoende aan de Nintendo Joy-Con dan is het slim om de Charging Grip te kopen. Deze is goedkoper dan de Switch Pro Controller en je maakt het eenvoudig mogelijk om tijdens het gamen de controller op te laden.

De Nintendo Switch Charging Grip koop je via Switchkopen.com

Wil jij nooit meer zonder stroom zitten, dan is de Charging Grip hét accessoire dat je zoekt en bij Switchkopen.com vind je hem voor de beste prijs. Kijk in onderstaand overzicht waar hij op voorraad is en bestel jouw exemplaar snel en gemakkelijk bij een van onze aangesloten shops!