Nintendo Switch

Gamers kijken vol verwachting uit naar de Nintendo Switch

Game liefhebbers kijken vol verwachting uit naar de komst van de Nintendo Switch. Over een paar dagen houdt het Japanse bedrijf Nintendo een persconferentie waarin de games, releasedatum en prijs van deze console bekend gemaakt zullen worden. Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Switch?


Nintendo Switch

Met de Switch brengt Nintendo een bijzondere console op de markt. In feite is het namelijk een combinatie tussen een tablet en console. Je kunt het apparaat gemakkelijk in je hand houden om er allerlei fantastische Nintendo games op te spelen. De console bevat een scherm die ook wel de ‘Nintendo Switch Dock’ wordt genoemd. Dit is het hoofdapparaat waarmee je vele uren kunt spelen. Je kunt deze Switch gebruiken als een gewone spelcomputer. Daarvoor dient het aangesloten te worden op de televisie.


Neem de tablet overal mee naar toe

Eventueel is de Nintendo Switch ook te gebruiken als tablet. Dit is erg handig wanneer je de console ergens mee naar toe wilt nemen. De controllers van de console, ook wel bekend als ‘Joy Con’, spelen daarbij een belangrijke rol. De twee losse controllers worden respectievelijk ‘Joy Con L’ en ‘Joy Con R’ genoemd. Je dient ze uit elkaar te halen en aan de zijkanten van het scherm te plaatsen. Vervolgens heb je een tablet die je gemakkelijk met de hand kunt besturen. Het is dus niet absoluut noodzakelijk om de Nintendo Switch op de televisie aan te sluiten.


Torenhoge verwachtingen

Nintendo heeft de afgelopen decennia een aantal zeer populaire spelcomputers op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Wii, Nintendo DS en 3DS. Wellicht heb je er zelf in het verleden ook plezier aan beleeft. De verwachtingen voor de Nintendo Switch zijn dan ook torenhoog. Op dit moment zijn echter nog niet alle specificaties van de console bekend. Deze worden tijdens een speciale Nintendo persconferentie op vrijdag 13 januari 2017 bekend gemaakt.


Graphics van de Switch

De Nintendo Switch wordt waarschijnlijk een prima spelcomputer met uitstekende graphics en een lange batterijduur. Aan de andere kant moet je als speler ook niet verwachten dat het wat betreft grafische kracht de andere Nintendo consoles overtreft. Ook heeft Nintendo niet als doel om grafisch sterker te zijn dan de populaire Xbox One of PS4. Het bedrijf wil simpelweg een goede spelcomputer bieden waar spelers zich urenlang mee kunnen vermaken. Uiteraard voldoet het wel aan alle eisen die in 2017 aan spelcomputers gesteld worden.


Traditioneel en modern tegelijk

De Nintendo Switch is een bijzondere console omdat het traditioneel en modern met elkaar combineert. Aan de ene kant functioneert het als een traditionele spelcomputer om prima een middag of avond zoet mee te zijn. Aan de andere kant is het een tablet waarmee je op elke plek ter wereld kunt spelen. De portable variant is namelijk gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Waarschijnlijk hoef je niet eens dicht in de buurt van de console te zijn. Verveling tijdens een lange autorit of vliegreis is dankzij de Nintendo Switch gelukkig voorgoed verleden tijd.