Nintendo Switch kopen

Releasedatum, prijs en specificaties van de Nintendo Switch

Het is nog enkele dagen aftellen tot het moment dat Nintendo meer informatie prijsgeeft over de Nintendo Switch. Het uiterst succesvolle Japanse bedrijf maakt op 13 januari 2017 de release datum, games en de prijs van de Nintendo Switch bekend. Echte liefhebbers zullen wel vroeg uit de veren moeten. De persconferentie begint namelijk al om 05.00 uur ’s ochtends.


Livestream op Twitter

Op Twitter is in de vroege ochtend een livestream te volgen. Hopelijk is het vroege opstaan het meer dan waard. Hoe dan ook stemmen de details die al wel bekend zijn gemaakt hoopvol. Zo wordt de Nintendo Switch zowel een traditionele spelcomputer als een tablet. Je kunt de console aansluiten op de televisie en daarna Nintendo games spelen op de controllers. Deze worden ook wel ‘Joy Con’ genoemd. Daarnaast bevat de console het zogeheten ‘Switch Dock’ scherm die haarscherpe games vertoont. Ze werken namelijk via de grafische processor Nvidia Tegra. In feite is dit een chip waarmee Nintendo games van grafische topkwaliteit wil afleveren.


Hybride console

Tijdens de persconferentie zal Nintendo meer vertellen over de speciale console van de Nintendo Switch. Op dit moment is al bekend dat het een hybride console betreft. Dit houdt in dat je in principe gebruik maakt van twee schermen die je in elkaar kunt schuiven. Dit zijn de Switch Console en de Switch Dock. De Switch Console is een los LCD scherm die je uit kunt schuiven en rechtop kunt zetten. Spelers dienen het in de Switch Dock te schuiven, waardoor het LCD scherm opstart en er beelden naar de televisie worden gezonden.


Software ontwikkelaars

Voor de precieze specificaties van de Nintendo Switch zullen spelers moeten wachten tot 13 januari. Wel zijn inmiddels enkele Nintendo Switch games officieel bevestigd. Dit zijn onder andere ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ en ‘Dragon Quest X en XI’. In totaal werken er maar liefst 48 ontwikkelaars mee aan de Nintendo Switch. Onder andere de volgende bekende namen werken mee aan de ontwikkeling van de Nintendo Switch:

  • Bandai Namco Entertainment
  • Electronic Arts
  • Sega
  • Ubisoft
  • Warner Bros

Nintendo Switch accessoires

Wat betreft de diverse accessoires van deze hybride console tasten spelers niet helemaal in het duister. Een Duits bedrijf genaamd Snakebyte heeft namelijk diverse accessoires ontworpen voor de Nintendo Switch. De ontwikkelaar heeft bekend gemaakt deze vooral zijn ontworpen om de Switch console perfect te laten werken. Zo zal het onder andere gebruik maken van een inklapbare headset. Daarmee kun je ook tijdens het reizen volop gamen, wat natuurlijk erg goed is tegen verveling.


Nintendo Switch Starter Kit

Een nieuwe console is altijd even wennen geblazen. Gelukkig is er voor nieuwe spelers de zogeheten ‘Nintendo Switch Starter Kit’ beschikbaar. Dit zijn een aantal handige accessoires die het spelen vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een paar handige schoonmaakdoekjes en hoesjes om de games te beschermen. Een speciale schermbeschermer moet bovendien krassen en andere beschadigingen voorkomen. Ook wordt het spelplezier vergroot door een paar mooie stereo-oortjes, en kun je de console meenemen in een speciale draagtas.