Alles over de nieuwe Nintendo Switch

Wat weten we inmiddels over de Nintendo Switch?

De gamewereld kijkt vol verwachting uit naar de komst van de Nintendo Switch. Het Japanse bedrijf Nintendo houdt op vrijdag 13 januari 2017 een persconferentie waarin het alle specificaties van de console onthuld. Daarnaast zal de prijs van de Nintendo Switch, ook niet onbelangrijk, bekend worden gemaakt. Gelukkig is niet alles aan de deze spelcomputer nog een mysterie. Wat weten we inmiddels over de Nintendo Switch?


Nintendo Switch streeft naar wereldwijd succes

Het populaire elektronica- en software bedrijf Nintendo weet de gamewereld al decennia te verrassen met zeer innovatieve spelcomputers. Sinds de komst van het ‘Nintendo Entertainment System’ in de jaren ’80 heeft het bedrijf wereldwijd maar liefst 4,4 miljard videogames verkocht. Nog dagelijks beleven miljoenen spelers over de hele wereld plezier aan bijvoorbeeld de Wii en Nintendo DS. Met de komst van de Nintendo Switch hoopt het bekende softwarebedrijf een vervolg te geven aan het succes.


Grafische effecten met de Nvidia Tegra-chip

Een deel van de strategie van Nintendo is om voor de persconferentie nog niet alle specificaties prijs te geven. Wel is bekend dat de Nintendo Switch gebruik gaat maken van de zogeheten ‘Nvidia Tegra-chip’. Deze grafische processor zorgt ervoor dat toekomstige spellen er grafisch zeer goed uitzien. Van de Nvidia Tegra-chip bestaan er twee varianten, te weten de ‘Tegra X1’ en de ‘Tegra X2’. Op dit moment is het nog speculeren welke versie er voor de Nintendo Switch gebruikt gaat worden. De kans bestaat dat de keuze valt op de Tegra X2. Deze is namelijk moderner, met waarschijnlijk mooiere resultaten tot gevolg.


Nintendo Switch games

Op dit moment wordt er volop gespeculeerd over de hardware van de Nintendo Switch. Valt de keuze op de Tegra X1, of probeert Nintendo het met de Tegra X2? Pas komende week weten wij het definitieve antwoord. Gelukkig weten spelers iets meer over de toekomstige games van de Nintendo Switch. Deze zijn op dit moment volop in ontwikkeling. De games zijn te vergelijken met die van de Nintendo 3DS. Liefhebbers van de DS kijken dan ook reikhalzend uit naar bekende Nintendo-titels als ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ en ‘Project Sonic 2017’. Waarschijnlijk staat er ook een Pokémon game op het programma. Daarnaast kunnen de voetjes lekker van de vloer met ‘Just Dance’ 2017.


Officieel bevestigde spellen

Bovenstaande spellen zijn slechts enkele namen uit het rijtje Nintendo Switch games die op korte termijn worden verwacht. Deze spellen zijn inmiddels officieel bevestigd:

  • Dragon Quest X
  • Dragon Quest XI
  • LEGO City Undercover
  • Seasons of Heaven
  • Stardew Valley
  • Yooka-Laylee