Wat weten wij over de nieuwe Nintendo Switch?

Januari 2017 staat in het teken van Nintendo's nieuwste vlaggenschip, de Nintendo Switch. Deze nieuwe console is de opvolger van de Wii U en New 2ds maar is weinig vergelijkbaar met zijn voorgangers. De Switch zal een combinatie worden van een handheld apparaat (zoals de 2DS/3DS) en van een homestation als Wii/Wii U. Deze unieke samensmelting van twee apparaten wordt mogelijk een nieuwe trend in de console wereld. Het hybride apparaat maakt dat de console zowel thuis op de bank, als onderweg in bijvoorbeeld het vliegtuig te gebruiken is.

Release-date en pre-ordering

De belangrijkste vraag van velen is wanneer het nieuwe apparaat op de consumentenmarkt beschikbaar gesteld zal worden. De officiƫle release-date van de Nintendo Switch is vastgesteld op maart 2017. Helaas is (nog) niet bekend wanneer het nieuwste apparaat pre-ordered kan worden.

De prijs van de nieuwe Switch

De prijs is nog niet bekend maar schattingen variƫren van 200 tot 350 euro voor de aanschaf van de console. Ten tijde van de lancering van de Nintendo Wii kostte de aanschaf ervan circa 200 euro. Vermoedelijk zal de prijs van de Nintendo Switch wel hoger liggen dan van de Wii.